Unieke Maserati Quattroporte Shooting Brake is me er eentje

Je kunt zeggen wat je wilt over de Maserati Quattroporte, maar deze eenmalig gebouwde shooting brake is toch wel akelig goed gelukt. Zo wordt de Italiaanse luxeslee toch nog praktisch.

Kiezen voor een Maserati Quattroporte gaat op gevoel, want logica verpest de deal op voorhand. De auto is nogal prijzig en staat daarnaast bekend om zijn onbetrouwbaarheid. Ook is hij niet altijd even handig in gebruikt, want het is en blijft een Italiaans product en dan moet je rare dingen erbij op de koop toe nemen. Maar gelukkig hebben wat Britten één probleem opgelost en hebben ze de auto aanzienlijk meer opbergruimte gegeven. Ze hebben de sedan omgetoverd tot een shooting brake.

Of deze creatie een shooting brake of een stationwagen is laten we aan u (we hebben het al eens uitgezocht) maar feit blijft dat hij bijzonder goed geslaagd is. Als basis is een Quattroporte uit 2016 gebruikt. Deze werd gedurende ongeveer 1.500 manuren bewerkt om tot deze unieke wagen te komen. Daarbij is er zelfs gedacht aan een elektronisch openbare achterklep. 

Dit hele project kwam tot stand doordat de huidige eigenaar in 2013 net naast een soortgelijke auto greep. Hij dacht daarop dat het wel een goed plan was om er zelf een te laten bouwen, maar veel carrosseriebouwers bedankten voor de klus of vroegen bedragen van 200.000 pond (na Brexit ongeveer 3,50 euro) of meer. Dat was exclusief de Maserati. Het project leek een stille dood te sterven tot de eigenaar Adam Redding tegenkwam. Deze wilde de klus wel doen en vroeg er blijkbaar minder dan twee ton voor. Wat zijn prijs wel was, is niet bekend.

Mocht u nu denken dat u ook wel zo'n Quattroporte Shooting Brake met V6 diesel voor de deur wil hebben, kijk dan niet verder. Deze auto staat namelijk te koop op Autostorico. Hij heeft nog maar 14.023 km op de teller, maar heeft wel twee nadelen: het stuur zit aan de verkeerde kant en de prijs is op aanvraag. Dat betekent dat hij zeker niet goedkoop is. Maar zelfs met het verplaatsen van het stuur naar de goede kant, is hij hoogstwaarschijnlijk nog steeds goedkoper dan er een zelf laten bouwen.