BMW werkt samen met Daimler aan elektrische i2

BMW plant een verdere uitbreiding van zijn i-lijn. Samen met Daimler wordt gewerkt aan een platform waarop de i2 moet verschijnen, een elektrische auto van minder dan 30.000 euro.

Na een periode van strategische herpositionering, pakt BMW door met de elektrische voertuigen. Naast de iX3 in 2020 verschijnt in de nabije toekomst de i4, een model ter grootte van de 4 Serie Gran Coupe. In 2021 volgt de iNEXT, met optioneel level 3 autonomie, en ook zijn er plannen voor een relatief betaalbare i2. Deze elektrische auto - die in omvang ongeveer gelijk is aan de i3, maar zonder de dure carbon carrosserie wordt gemaakt - moet in 2024 het levenslicht zien. Dit meldt BMW's ontwikkelingsbaas en adjunct-CEO Klaus Fröhlich (geen familie van die pedante vogel van BNR) in het Duitse Manager Magazin (betaalmuur).

Als basis wordt een elektrisch platform gebruikt dat BMW samen met Daimler ontwikkelt. Een verdere verdieping van de samenwerking tussen de twee grootmachten, die al zelfrijdende auto's en het combineren van de mobiliteitsdiensten omvat. De over vijf jaar te verschijnen i2 krijgt een vanafprijs die onder de 30 mille ligt, en een elektrisch bereik van 300 kilometer. Hiermee moet vooral de vraag naar stadsmobiliteit worden afgedekt, maar is een trip naar buiten de stadsgrens ook mogelijk.

Het is nog onduidelijk of de i2 de i3 gaat vervangen, of dat laatstgenoemde een nieuwe generatie krijgt. Met zijn exotische materialen en bijzondere styling is de i3 niet bepaald een winst- of verkooptopper. Daimler zal bij een geslaagd ontwikkelingstraject waarschijnlijk een zustermodel maken onder het eigen EQ-label.