F1-wereldkampioen: 'Max Verstappen is een narcist'

'Zoek het woord 'narcist' op in een encyclopedie en je ziet een foto van Max Verstappen. Hoe kan je niet aan jezelf twijfelen als je zes keer dezelfde fout maakt? En als je het de zevende keer doet, wordt het dankzij je grote talent opeens een succes.'

Als coureur krijg je altijd kritiek voor je kiezen, ook van (ex-)collega's. Bovenstaande vrij gepeperde uitspraak komt van een man die samen met Max Verstappen geracet heeft, een wereldtitel pakte, maar inmiddels niet meer actief is. Nico Rosberg dus. De Duitser, die er direct na zijn titel in 2016 tussenuit kneep, doet tegenwoordig vooral veel dingen op youtube: hij vlogt zich een ongeluk, en doet podcasts, waarbij - dankzij het goede netwerk - aansprekende gasten aan bod komen.

In de meest recente podcast babbelt Nico 70 minuten lang (in het Engels) met zijn oud-teambaas Toto Wolff. Hierbij komen tal van onderwerpen aan bod, zo ook Wolffs mening dat narcisten en egomaniakken het uiteindelijk nooit redden in de sport. Hierop komt bovenstaand verweer van Nico. Het fragment - en de nuance die erop volgt - is hier te beluisteren/bekijken. Max Verstappen heeft al op het fragment gereageerd, door te stellen dat het in de haaienvijver die Formule 1 is juist essentieel is om zelfbewust te zijn. Anders verzuip je.

We sluiten af met beelden uit de laatste ronde van de GP van Canada 2016, toen Rosberg een direct gevecht aanging met Max Verstappen.