Lewis Hamilton 'Red Bull nog maar 10 pk achter Mercedes'

Huidig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft de data van de Red Bull-bolides bekeken en denkt dat Max Verstappen en Pierre Gasly nog maar tien pk tekort komen om Mercedes te evenaren.

Tijdens de Grand Prix van Australië wist Lewis Hamilton zich met een kapotte auto voor Max Verstappen op het podium te plaatsen. Die prestatie van de Nederlander in zijn RB15 heeft er blijkbaar voor gezorgd dat Lewis even een blik in de racedata wierp om te checken hoe snel de rode stieren nu eigenlijk zijn in vergelijking met hen. Volgens hem ligt Red Bull niet zo heel ver meer achter op de zilverpijlen. 

"Without doubt, the Red Bulls have a much better power unit this year. I think their engine performance is very, very close. I believe it's within 10bhp or something of the top cars. If you look at their GPS speed on the straights, they're pretty much just as quick as us. That's a great start for them and I really hope the reliability's strong for them so they can be really in the fight," vertelt Hamilton aan Autosport.

Nadat Mercedes met zo'n overweldigend machtsvertoon over de streep kwam in Melbourne, is het niet echt meer de vraag wie nu de krachtigste auto's van de grid hebben, maar eerder wie de tweede gaan worden. Ferrari had duidelijk problemen met de afstelling van de auto, maar die zijn opgelost voor Bahrein. En Red Bull verschijnt dit raceweekend met meer downforce aan de startlijn. Het is dus maar de vraag welke van de twee het vuur aan de schenen van Bottas en Hamilton kan gaan leggen.

Op die vraag weet de wereldkampioen zelf het antwoord ook nog niet. "They were both really strong here last year and Red Bull look like they're really stepping up, so I'm really excited to see. It's going to be closer this weekend." Daarnaast geeft Lewis openlijk toe dat ze bij Mercedes ook niet hadden verwacht dat het gat tussen hen en de rest zo groot zou zijn in Melbourne. Of dat aan Mercedes of aan de andere teams lag, laat de Brit in het midden. 

Daarnaast denkt Hamilton dat zijn team zeker wel geluk heeft gehad met de resultaten van de afgelopen race. Tijdens het testen liepen ze namelijk tegen een bepaalde afstelling aan waarmee de auto beduidend beter presteerde. "But we found a window in which it works a lot better. We were very, very fortunate to come across that. If we hadn't discovered that in testing, we probably wouldn't have had the same results we did in the first race."