Tesla Autopilot herkent nu ook verkeerslichten. Soort van

Van alle systemen die geautomatiseerde rij-ondersteuning bieden, is Tesla's Autopilot verreweg het beste. Aangezien stilstand achteruitgang is, wordt er constant doorontwikkeld aan de stuurhulp.

Een kleine kanttekening vooraf: als we zeggen dat Autopilot goed is, dan bedoelen we dit relatief. In vergelijking met de concurrentie dus. Als we heel eerlijk zijn, moeten we bekennen dat de rijhulpen nog een lange, lange weg te gaan hebben. Zo botste onlangs nog een Tesla op Autopilot in de vangrail (video), dus zelf opletten blijft een must.

Terzake: een functionaliteit die Autopilot nog niet heeft, is verkeerslichtenherkenning. Een Tesla met het systeem ingeschakeld blaast dus heel simpel door rood, zoals we hier in de praktijk kunnen zien. Echter, op de achtergrond wordt wel gewerkt aan een functie die verkeerslichten niet alleen herkent, maar er ook op reageert. De software-engineers van Tesla schrijven hier momenteel druk code voor, maar ze hebben het ook al - verborgen - in de 2019.8.3 software gestopt. De actieve Tesla-hacker greentheonly vond de code, en activeerde deze. Hoe dit werkt? Nog niet bepaald vlekkeloos, zoals u wellicht mag verwachten. Desalniettemin zijn het interessante beelden.

Ondertussen hebben we nog een maandje of negen tot de eerste volledig autonome auto uitkomt. Als we Tesla-topman Elon Musk mogen geloven althans.