Mini-Range Rover is de auto voor uw kinderen

Bugatti is niet de eerste die een miniatuur van een klassieker uitbrengt. Range Rover deed het in 1998. Toen kwam het bedrijf met dit karretje met 9 pk grasmaaiermotor en hoewel hij toen supersnel uitverkocht was, kunt u er nu een kopen voor uw kroost.

Voor ongeveer dertig duizend euro bent u de trotste eigenaar van een elektrische Bugatti Baby II. De auto die bedoeld is voor kinderen en waar volwassenen ook in passen. Mooi natuurlijk, kids zijn niet bepaald voorzichtig met hun speelgoed, dus is het wellicht handig om verder te kijken naar iets robuusters. En dat hebben we voor u gevonden: De Junior Range Rover met een 9 pk Briggs & Stratton-motor. 

De kleine jeep heeft ongeveer een schaal van 1:4 en kostte in 1998 bijna hetzelfde als de Bug nu doet. Er moest $18,500 voor betaald worden. Vandaag de dag zou de auto minimaal $28.700 moeten opbrengen, maar omdat het in dit geval om een tweedehandsie gaat, vraagt de verkoper een investering van minimaal $7.000. 

Voor dat geld krijgen de kids wel een auto met echte leren bekleding en een AM-FM cassette stereo, al weten ze waarschijnlijk niet wat een cassette is. De benzinemotor stuwt het wagentje door twee voorwaartse versnellingen naar een topsnelheid van 32 kilometer per uur en voorzover duidelijk kan dit niet begrensd worden. Mocht er een crash met een onbeweegbaar voorwerp gebeuren, dan heeft de auto ook een achteruit om zichzelf te bevrijden. 

De Junior Range Rover wordt dit weekend in Fort Lauderdale verkocht op de veiling van RM Auctions.