Daniel Ricciardo bijna geëlektrocuteerd door gestrande Renault

Gisteren konden beide Renault-coureurs hun auto's enkele rondes voor het einde van de race naast de baan parkeren. Beide RS19's hadden elektrische problemen waardoor Ricciardo zijn auto zelfs niet meer aan mocht raken uit gevaar voor elektrocutie.

Tijdens de Grand Prix van Bahrein wist Renault alsnog roet in het eten bij Max Verstappen te gooien. Vlak voor het einde van de race stopten de motoren van beide gele bolides waardoor zowel Nico Hulkenberg als Daniel Ricciardo niet over de finishlijn kwamen. Inmiddels is duidelijk geworden waardoor de twee onbetrouwbare Franse auto's niet meer verder konden.

Ricciardo kreeg voor de tweede bocht te maken met elektrische problemen. Er was iets met zijn MGU-K aan de hand waardoor de auto "electrically unsafe" was. De Australiër kreeg van zijn team te horen dat hij de motor uit moest zetten en uit de auto moest springen. Later mocht hij nog bij de stewards op het matje komen omdat hij zijn stuur niet op de juiste plek had teruggeplaatst. Na uitleg dat hij dit niet durfde uit angst om geëlektrocuteerd te worden, mocht hij zonder straf zijn weg vervolgen.

Voor Nico Hulkenberg kwam de pech helemaal hard aan. Hij zag zichzelf al helemaal als zesde finishen (best een prima resultaat voor een Renault), maar dat werd hem ontnomen door een kleine explosie achter hem. Ook zijn motor bleek elektrische problemen te hebben. Gelukkig heeft Nico al wat van de Franse positiviteit in hem zitten: "Obviously it’s a bitter one, hard to swallow. A brutal moment that can happen in racing. But on the positive side we had decent pace in the car today. Just yesterday and today the problems prevented really good results."

Zijn teambaas Cyril Abiteboul was een stuk minder positief. Hij beweerde dat zijn beide coureurs beter moesten leren rijden gaf eerlijk toe dat Renault een buitengewoon slecht begin van het seizoen meemaakt, en dat het team in de kwalificaties van Bahrein tegen dezelfde elektrische problemen aanliep, maar dit niet op tijd kon oplossen voor de echte race. 

"These problems are increasingly frustrating and unacceptable as both cars have shown very good competitiveness both over one-lap and race runs. Nico delivered another outstanding drive from seventeenth to sixth. Daniel is building on precious experience in the car, and despite good race pace, his strategy gamble didn’t work out."