Max Verstappen: 'auto voelde geen moment goed aan'

Red Bull heeft de afstelling van de RB15 nog niet echt onder controle. Max Verstappen claimt dat de auto tijdens de Grand Prix van Bahrein geen moment goed aanvoelde. "Ik was aan het overleven."

Nadat Max in Australië de derde plaats pakte, was het team euforisch. De Honda-motor leverde meer dan genoeg vermogen waardoor de downforce op de auto omhoog geschroefd kon worden. Dat moest inhouden dat de RB15 beter door de bochten kon komen, maar dat was volgens Verstappen niet bepaald het geval. Bij het uitkomen van bochten had de Nederlander erg  veel last van overstuur. Toch wist hij zich naar een vierde plek te rijden, één hoger dan verwacht. En als de Renaults de race wél uit hadden gereden, dan zat er zelfs een podiumplaats in voor Max.

En hoewel Max tevreden is met zijn vierde plaats, is hij dat allerminst over de auto. Ook teamgenoot Pierre Gasly was niet te spreken over de afstelling van de RB15. "Nee, absoluut niet. Heel veel overstuur. Er was geen enkele ronde waar ik het idee had dat de auto goed aanvoelde. Het was simpelweg overleven en elke stint zo goed mogelijk uitrijden," aldus Verstappen tegenover Autosport.

Verstappen weet precies aan te wijzen waar het fout ging voor Red Bull. Volgens hem werd er voor de kwalificatie gekozen voor de verkeerde afstelling van de wagen, en was het team niet in staat om dit voor de race aan te passen (omdat het niet is toegestaan na de kwalificatie aan de auto te werken). Tijdens de race waaide het ook nog eens vrij hard wat het geheel niet verbeterde. 

"Ik had moeite met het vinden van grip. Daardoor gleed ik veel rond en moest ik tot het einde van de race erg op bandenslijtage letten. We scoorden toch beter dan verwacht, en daarmee hebben we tenminste het beste eruit weten te halen. We moeten gewoon beter worden, en gelukkig is het kampioenschap nog lang."

In het algemeen klassement staat Max op een derde plaats achter Valtteri Bottas en Lewis Hamilton