Elon Musk geeft bestaande Tesla's gratis zelfrij-upgrade

Tesla blijft inzetten op volledige autonomie. De laatste stap in het verbeteren van de systemen komt in de vorm van een gratis update naar de nieuwste hardware. Dit laat de vrijgevige Elon Musk via Twitter weten.

Het is de laatste tijd een flinke chaos bij Tesla. Prijzen van auto's, upgrades en het opladen bij Superchargers veranderen vaker dan het standpunt van een gemiddelde Groenlinkser. Fans en kopers van het merk klagen er steen en been over, maar nu komt Elon Musk met een upgrade waar niemand boos om kan worden: mensen die de full self-driving-optie (FSD) bij de aankoop van hun Tesla aanvinkten, kunnen komende zomer een gratis upgrade naar FSD 3.0 ophalen.

Elon Musk laat via Twitter weten dat alleen de hardware een upgrade krijgt en dat ze hiervoor alleen een computer hoeven te vervangen. De sensoren en kabelboom kunnen gewoon blijven zitten. Doordat de nieuwe computer aanzienlijk krachtiger is, kan de fabrikant de mogelijkheden op het gebied van autonoom rijden flink uitbreiden.

Eerder verlaagde Tesla de prijs van de FSD van $5.000 naar $2.000. Kort na de verlaging werd Musk via Twitter veelvuldig aangevallen door eigenaren van Tesla's die de upgrade al gekocht hadden en not amused waren dat ze opgelicht waren. Ze hadden de upgrade namelijk nog steeds niet ontvangen. Daarna kondigde de CEO snel aan dat de prijzen weer omhoog zouden gaan naar het reguliere bedrag, en dat de prijsverlaging een foute stap was.

Als klap op de vuurpijl ging Jung Musk ook nog even rappen.