""Belgische"" tiener rijdt vrouw dood, maar 'is zelf ook slachtoffer'

Hij veroorzaakte afgelopen zondag een dodelijk ongeluk door binnen de bebouwde kom voor een zebrapad rechts in te halen, maar eigenlijk is hij zelf slachtoffer. Waarom weten we niet, maar of u eventjes medelijden wilt hebben met Houssine-Eddem B.

Afgelopen zondag, om 11:30 uur 's ochtends, kwam in het Belgische Koekelberg - aan de rand van Brussel - een abrupt einde aan het leven van de 30-jarige Dariana Palcau. Tijdens het oversteken van een zebrapad werd ze geschept door een tiener met een voorlopig rijbewijs in een VW Polo. Deze Houssine-Eddem B. had een voorlopig rijbewijs en mocht daarom niet zelfstandig met passagiers rijden, maar hij verklaarde dat de vriendin met wie hij op stap was geweest ladderzat was, en hij daarom wel moést rijden. Want in Brussel rijden geen fietsen, Ubers, taxi's, bussen, metro's of trams, moet u weten.

Toen een auto voor hem stopte om de voetgangster over te laten steken, stak Houssine er met zijn geweldige verkeersinzicht rechts over het fietspad voorbij. Hij raakte de jonge vrouw - die onderweg was naar haar werk - vol. Door de klap werd ze 10 meter door de lucht werd geslingerd, niet veel later overleed ze. De bestuurder stapte volgens omstanders eerder geërgerd dan geschokt uit, zijn draadloze Apple-dopjes nog in de oren.

Het gevolg van dit alles is dat ergens in Roemenië een gezin zit dat zijn dochter op veel te jonge leeftijd en volstrekt onnodig verloren heeft, maar dit kan Houssine niet zoveel schelen. Hij vindt vooral dat de wereld medelijden met hem moet hebben, als slachtoffer van de omstandigheden, en draagt dit ook uit in een interview met het Nieuwsblad. Laten we dus een beetje rekening houden met de jongen en de traumatische ervaring die hij heeft moeten ondergaan. Bovendien is zijn voorlopige rijbewijs voor 15 dagen geschorst, en dat is ook erg.