Japanse tuner maakt Nissan Leaf nog onpraktischer

De Nissan Leaf is 's werelds succesvolste elektrische auto, en dat betekent dat tuners er kansen zien. Maar of Kuhl Racing de Leaf verbeterde...

De Nissan Leaf past perfect in alle middenmoten die je kunt bedenken. Het is niet de mooiste auto ooit, maar ook niet de lelijkste. Hij is niet het snelst vanaf de startlijn, maar ook niet de langzaamste en hij scoort ook net iets boven gemiddeld op z'n bereik. Daarom lijkt het ook geen slecht idee als een tuner even zijn magie uitoefent op dit onopvallende model, maar Kuhl Racing is nogal doorgeschoten.

De Japanners kozen ervoor om de Leaf met zijn buik op de grond te leggen (met instelbare luchtvering), de camber van zowel de voor-als de achterwielen negatief te beïnvloeden en daarmee onder de extra brede bodykit te proppen. Ook de te grote velgen zijn alles behalve praktisch met de te kleine stretched bandjes er omheen. Om het nog erger te maken is er helemaal niets aan het vermogen van de elektromotor gedaan. Een perfecte auto voor een milieuvriendelijke ricer dus.