Nieuwe Ford Kuga kan ook zoemend rijden

Ford heeft de Kuga even op opfriscursus gestuurd en toont hem nu met een nieuw smoeltje en wat nieuwe technologie aan de wereld. Met zijn hybride opties kan hij tot 50 kilometer volledig elektrisch rondzoemen.

Met de Kuga wist Ford al een redelijke leuke en betaalbare optie in de oververzadigde SUV-markt neer te zetten. Maar het kon wel ietwat milieuvriendelijker en moderner. Daarom toont Ford vandaag de volledig nieuwe Kuga. Een belangrijk model omdat één op de vijf verkochte Fords in Europa een SUV is. 

Naast de frisse look van de auto, heeft de fabrikant hem ook wat zuiniger gemaakt door hem wat hybride-opties mee te geven. De 2,5 liter benzinemotor kan nu gekoppeld worden aan een elektromotor met een 14,4 kWh accupakket. Daarmee komt het vermogen uit om ongeveer 225 pk en kan hij tot 50 kilometer volledig elektrisch rijden. Men kan ook kiezen voor hetzelfde systeem, maar met een kleinere accu waardoor dit bereik wat afneemt.

Geen zin in elektrisch rijden? Dat hoeft niet, want Ford geeft ook de keuze uit een 48V mild-hybrid-optie waarmee de motor dus alleen ondersteund wordt, of gewoon een 1,5 liter benzine- of tweeliter dieselmotor zonder elektronische steun. Natuurlijk is de rest van de Kuga uit te rusten met allerlei nieuwe soorten technologische snufjes die het autorijden er niet leuker op maken. Maar goed, dat hoort er tegenwoordig gewoon bij. Het is nog even wachten op de nieuwe Ford Kuga, want het merk laat namelijk weten dat ze verwachten hem later dit jaar op de markt te brengen. Tegen die tijd zullen we het belangrijkste element ook te horen krijgen: de prijs.