Mercedes-AMG GT en Jaguar F-Type racen met 200 km/u door de stad

Een snelheid van 200 kilometer per uur aantikken is op de snelweg al een uitdaging, laat staan in de stad. Toch wisten twee racers die snelheid meerder malen aan te tikken, waarna ze gelijk de auto's en rijbewijzen mochten inleveren bij de lokale politie.

Het is natuurlijk leuk als je een auto met flink wat pk's voor de deur hebt staan, maar de realiteit is dat je er eigenlijk niets aan hebt tenzij je een keer een circuit opzoekt. Dat laatste deden de eigenaren van een Mercedes-AMG GT en een Jaguar F-Type niet, zij verzonnen in de nacht van 1 op 2 april zelf een racebaan in het Duitse stadje Bochom en scheurden daar met snelheden van 200 kilometer per uur overheen. En dat terwijl ze zich zigzaggend door het verkeer bewogen.

De heren (m/v) vielen al snel op bij de patrouillerende dienders die de achtervolging inzetten. Hierbij klokte de politie meerdere malen snelheid en noteerden ze meerdere overtredingen. Na ongeveer tien kilometer was het feest voorbij en kon de politie de racers staande houden. Ter plekke werden de rijbewijzen en de auto's in beslag genomen.

Op dit moment is er nog niet duidelijk wat er met de coureurs gaat gebeuren, daar moet een rechter later over beslissen. Dan mogen de eigenaars zich verantwoorden voor hun asociale rijgedrag en het deelnemen aan een illegale straatrace. Als de rechter dan in een goede bui is, komen ze weg met een hoge boete en krijgen ze de auto's gewoon weer mee naar huis. In het slechtste geval draaien ze de bak in en blijven de auto's in het bezit van de politie.