Mick Schumacher twijfelt over toekomst in Formule 1

Gisteren mocht Mick Schumacher voor het eerst in een Ferrari Formule 1-bolide stappen. Na afloop was hij ineens niet zo zeker meer van zichzelf. Hij gaf aan dat hij niet weet of hij klaar is voor een start in de koningsklasse in 2020.

Het is voor iedereen duidelijk dat Mick Schumacher vroeg of laat gaat deelnemen in de koningsklasse. Wanneer dit gaat zijn is nog onduidelijk, al lijkt achter de schermen het te bewandelen pad voor hem allang uitgestippeld. Als hij dit jaar goed presteert in de Formule 2, dan is het niet gek dat Mick volgend jaar naast Kimi Raikkonen in een Alfa rijdt. Maar na de eerste testdag in de SF90 van Ferrari weet Mick zelf niet of hij er tegen die tijd wel klaar voor is.

Schumacher geeft na zijn eerste testdag voor Ferrari aan dat hij nog niet zeker weet wat hij in 2020 wil gaan doen. Hij houdt het bootje van de Formule 1 een beetje af totdat hij een volwaardige en completere coureur is voordat hij zijn kunsten wil vertonen in de echt snelle wagens. Daarmee geeft hij dus aan dat hij in ieder geval geen haast heeft bij het betreden van de F1, hij weet immers ook wel dat hij er hoe dan ook wel terecht komt. 

"Obviously it's my first year in F2, we'll see how it goes. I want to arrive into F1 being a complete racing driver, being as prepared as possible. "I think time will tell if that's next year, if that's the years to follow, really. "So, I'm taking it one step at a time," aldus Mick tegenover Autosport.

De zoon van Michael Schumacher benaderde zijn sessie in de SF90 dan ook niet als iets waarin hij zichzelf moest bewijzen of waarin hij moest laten zien dat hij echt snel was. Hij stapte erin om simpelweg plezier te hebben. En hoewel hij het erg moeilijk vond om de limiet van de F1-bolide te vinden, had hij naar eigen zeggen minimaal 110% plezier.

"The [braking] limit is further and further into the corner. I was feeling like I could even brake at the 50-metre board at Turn 1, but obviously that's not possible. I was trying every run to go later and later, and it always went later. That's why I say there's a margin. F1 is so complex, there's so many ways to see and learn about the car. To speak with [the Ferrari team] and try to take the information for myself really did help. I learned so much that I can use in F2 as well, I'll use every single bit of it."

Iedereen binnen de sport vindt het leuk dat de naam Schumacher weer een keer te zien is binnen de Formule 1. Of zoals Fernando Alonso, die de McLaren testte, zegt: "I didn't meet him on track today but it was nice to see on the screen this morning: 'M Schumacher and Alonso'." Mick rijdt overigens vandaag in een Alfa Romeo.