Nederland doet toch wel mee aan flitsmarathon

Voorheen konden Nederlanders rustig doorkachelen tijdens de internationale week van de veiligheid. Nederland deed niet mee. Met de nadruk op 'deed', want dit jaar gaat ook de Nederlandse politie extra flitsen.

Deze week is het de Europese week van veiligheid, en dat betekent dat er extra gecontroleerd wordt op snelheid, want met een oog op de snelheidsmeter rijden is altijd veiliger. Vroeger hoefden wij ons er niet druk om te maken, want Nederland deed nooit mee aan deze actie. Er werd blijkbaar al genoeg geld naar binnen geharkt met de reguliere controles. Maar dit jaar laat ook de Nederlandse politie het gratis geld niet liggen en laat het weten dat we deze week meer flitsers langs de weg kunnen verwachten.

Woensdag wordt het helemaal feest als je in het oosten van het land woont. Daar houdt de politie een 'flistmarathon' waarbij er vierentwintig uur achter elkaar flitsers langs de wegen te vinden zijn. Daarbij hoeven overtredende bestuurders die deze week geflitst worden, niet lang op de boete te wachten. De bekeuring komt vrijwel direct. Kortom, geen gezeik, alleen de overheid rijk.