Sebastian Vettel: 'Misschien stop ik met Formule 1'

Liberty Media probeert van alles om de Formule 1 aantrekkelijker te maken voor het publiek, maar de manier waarop zint Sebastian Vettel helemaal niet. Hij twijfelt er zelfs over of hij er helemaal mee moet stoppen als het zo doorgaat.

Vorig jaar hadden we Fernando Alonso die steen en been klaagde over de Formule 1 en hoe er steeds verkeerde keuzes gemaakt werden om de sport interessanter te maken. Hij liet toen meerdere malen vallen dat de toekomst van de koningsklasse voor hem bepalend was voor de keuze om al dan niet te blijven racen. Uiteindelijk koos hij voor een andere weg. Sebastian Vettel begint nu op hetzelfde pad als Alonso vorig jaar bewandelde. Hij is het niet eens met de keuzes die gemaakt worden en laat daarom vallen dat hij er wellicht ook helemaal mee stopt.

De viervoudig kampioen houdt de ontwikkelingen binnen de raceklasse goed in de gaten. Zeker op het gebied van de nieuwe reglementen voor 2021. De Duitse coureur heeft nu het gevoel dat de Formule 1 tussen wal en schip is beland. Er moet een keuze gemaakt worden tussen een show of de competitie. "If we say we are a show, then bring on the show. I feel we are wasting so much time and energy with regulations that are just expensive really for nothing," aldus Vettel tegenover Racefans.

Nu is het niet alsof de Ferrari-coureur morgen beslist of hij doorgaat of niet. Hij laat weten dat hij sowieso dit en volgend jaar gewoon nog meerijdt. Wat er daarna gebeurt weet hij nog niet, maar de richting waarin Liberty Media de Formule 1 stuurt speelt zeker een belangrijke rol in zijn keuze of hij wel of niet doorgaat in de F1. Vettel voegde daar aan toe dat hij niet in de koningsklasse blijft rijden "just for the sake of being in Formula 1."