Karma plempt BMW-motor in nieuwe Revero

Karma Automotive heeft de nieuwe Revero al lang en breed aangekondigd, en vandaag wordt ook duidelijk wat voor motor de auto naast de elektrische aandrijving meekrijgt: een driepitter van BMW

Karma was dood, maar na overname door het Chinese Wanxiang meer in leven dan ooit. De Chinezen pakte direct na de overname door en zetten de Fisker Karma weer terug in de markt als Karma Revero, wat in principe dezelfde auto was. Nu, bijna vier jaar later, is het toch echt tijd om de Revero een update te geven. En daarbij hoort dus ook een nieuwe motor, want de 2.0 liter benzineverbrander uit de stal van Chevrolet kan echt niet meer. Een geblazen driepitter van BMW is zuiniger en dus een beter idee.

Daarmee wordt de Karma Revero onderhuids vergelijkbaar aan de BMW i8, die gebruikt maakt van een 1,5 liter twinpower blok. De Revero gebuikt de BMW-motor alleen niet voor de aandrijving, maar als range-extender. De auto wordt voortgestuwd door twee elektromotoren op de achteras. Daarmee moet het gevaarte binnen 4,5 seconden op de honderd kilometer per uur zitten.

De nieuwe Revero is met hulp van designers van Pininfarina ontworpen, dus dat belooft heel wat. De teaserafbeelding laat overigens niet veel veranderingen tegenover het uitgaande model zien.Later deze maand wordt hij op de Shanghai motor show aan de wereld getoond.