'Nieuwe F1-deal Silverstone nabij'

De verbintenis tussen traditiecircuit Silverstone en Formula One Management (FOM) loopt dit jaar officieel af, waardoor een GP op Silverstone in 2020 niet vanzelfsprekend is. Echter, een nieuwe deal lijkt nabij.

De Formule 1 is Silverstone. Weliswaar zijn er ook Britse GP's op Brands Hatch en Donington Park verreden, maar Silverstone is toch wel dé racetempel van het Verenigd Koninkrijk. Niet alleen zitten praktisch alle F1-teams op een steenworp afstand, ook de allereerste GP werd er in 1950 verreden. Kortom: het zou mooi zijn als er volgend jaar gevierd kan worden dat er 70 jaar gelden F1-historie werd geschreven, maar een deal is er nog niet. De kosten liepen onder Bernie Ecclestone flink op, en daar viel aan de inkomstenkant niet tegenop te boksen. 

Gelukkig wordt er achter de schermen hard gewerkt om de F1 ook in 2020 naar Silverstone te halen, Auto Motor und Sport meldt op basis van insiders dat er mogelijk in mei een nieuwe verbintenis bekend wordt gemaakt, voorafgaand aan de race op Silverstone in juli.

Ross Brawn liet zelf ook al weten dat hij niet verwacht dat er in de toekomst races van de kalender zullen verdwijnen. Dit ondanks het aanhoudende pessimisme rondom de contracten en het geklaag van promotors. "Despite the pessimism, I'd be surprised if we lose any of the races we have," laat hij weten aan Sky Sports.

Volgend weekend is er sowieso reden voor een feestje, want dan wordt de duizendste Grand Prix verreden in China. Helaas lijkt het erop dat er niet heel veel aandacht zal worden besteed aan deze mijlpaal, omdat de organisatie nogal veel moeite heeft om klassieke Formule 1-bolides op de baan te krijgen.