'Overstap van Daniel Ricciardo naar Renault onbegrijpelijk'

Daniel Ricciardo stapte vorig jaar van Red Bull over naar Renault. Een keuze die alleen hij blijkbaar kan verantwoorden, want de rest van de racewereld snapt er niets van. Ook Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, kan er niet bij.

Halverwege vorig jaar lag het contract voor meerdere jaren klaar bij Red Bull Racing. Daniel Ricciardo hoefde alleen nog maar te tekenen en hij kon vrolijk verder als teamgenoot van Max Verstappen. Maar dat deed hij niet, hij koos voor het team dat Red Bull al jaren geen betrouwbare motor kon geven: Renault. Zijn voormalige teambaas Franz Tost snapt het nog steeds niet.

Dat hij Red Bull Racing heeft verlaten en naar dat andere team is gegaan, begrijp ik niet en zal ik ook nooit begrijpen." Daarna vroeg de interviewer van Motorsport nog even of hij denkt dat Riccardo de goede keuze maakte: "Nee, in mijn optiek niet. Maar goed, dat is mijn persoonlijke mening. De toekomst moet het maar uitwijzen."

Die toekomst lijkt het standpunt van Tost te volgen, want de Daniel heeft dit seizoen nog niet eens de finish mogen halen. Beide races hield de Renault ermee op. Maar wellicht vindt Ricciardo winnen minder belangrijk dan iedereen denkt. Zijn vertrek werd immers gelinkt aan de sfeer bij Red Bull die zich tegen hem leek te keren, en de impact van Max Verstappen hierop. Als dit zo is, dan denkt Tost dat de Australische coureur op het verkeerde vlak heeft gezocht naar die goede sfeer.

"Je moet jezelf dan afvragen of je een fantastische sfeer wilt of dat je races wilt winnen. Dat gaat niet altijd samen, maar je kunt nou eenmaal niet alles hebben. Een goede sfeer moet je dan thuis zoeken met je vriendin of vrouw, maar niet in de pitbox. Dat is mijn mening"