Max Verstappen gaat voor inhaalacties in China

Het is tijd om te laten zien wat Max Verstappen kan doen in de nieuwe RB15, en daar is het circuit van Shanghai perfect voor volgens de Limburger. "Hopelijk wordt het een spannende race."

Na een enerverende race in Bahrein waarbij Max aangaf dat de auto geen moment goed aanvoelde en dat hij bij elke bocht het gevecht met de RB15 weer aan moest gaan, kijkt hij erg uit naar aankomend raceweekend. De Limburger denkt dat het wel eens een spannende race kan gaan worden, want het circuit van Shanghai biedt een paar goede plekken waar ingehaald kan worden.

Verstappen staat op dit moment derde in het algemeen klassement, maar hoopt dat komende race te verbeteren. Hij denkt namelijk dat Shanghai de uitgelezen plek is om het de Ferrari's en Mercedessen moeilijk te maken. "Over het algemeen biedt Shanghai veel mogelijkheden om het gevecht aan te gaan en inhaalacties te plaatsen," aldus Max tegenover de Telegraaf.

Max had het in Bahrein erg zwaar met de auto. Red Bull koos voor de race voor de verkeerde instelling en kon deze niet meer aanpassen. De vierde plek was dan ook meer geluk bij een ongeluk dan iets wat het team verdiende. Tenminste, dat denkt Verstappen zelf. Hij geeft dan ook aan dat er na Bahrein flink wat werk is verzet door het team zodat ze nu het gat tussen hen en de Italianen en Duitsers hopelijk kunnen dichten.

"We hebben in Bahrein belangrijke punten gescoord en het resultaat gemaximaliseerd, maar er valt nog steeds veel te leren over de auto. We zijn druk geweest in de fabriek en hopelijk kunnen we het gat in China dichten. Hopelijk kunnen we er een mooie show van maken."