'Toto Wolff belt Max Verstappen helemaal niet'

Vorige week wist Helmut Marko, topadviseur van Red Bull Racing, te melden dat Max Verstappen en zijn vader constant aan de lijn hangen met Toto Wolff. De Mercedes-teambaas blijft de twee maar bellen. Hier is geen woord van waar, aldus Jos Verstappen.

Volgens Helmut Marko is Toto Wolff uit op het kapen van zijn topcoureur Max Verstappen. Zeker nu er een mogelijkheid bestaat dat Max' contract ontbonden zou kunnen worden door ingebouwde clausules. Wat die precies inhouden weet niemand, dus kunnen we ook niet zeggen wat hiervan waar is. Wat in ieder geval niet waar is, is het feit dat Toto constant Max en Jos aan de lijn probeert te krijgen. Verstappen senior laat weten dat Max nooit met de Oostenrijker aan de lijn hangt.

"Dat is onzin. Toto belt Max nooit. Ik denk niet eens dat hij zijn nummer heeft. Ik spreek Toto af en toe wel, maar dat is ook logisch," vertelt Jos aan de Telegraaf. Daarnaast hoeft Red Bull zich volgens hem helemaal geen zorgen te maken dat Max eind dit jaar wegloopt: "We zijn juist heel tevreden bij Red Bull en over de samenwerking met Honda. We zijn samen bezig om een droom te verwezenlijken."

Over Toto Wolff weten we in ieder geval dat hij zeker Max Verstappen in zijn team zou willen hebben. Iets dat overigens een kwestie van tijd lijkt te zijn. 2020 zal het hoogstwaarschijnlijk niet worden, maar nadat Max' contract bij Red Bull - en dat van Lewis Hamilton bij Mercedes - echt afloopt zal het succesteam uit Brixton zeker een van de hogere bieders zijn. Een overstap naar de zilverpijlen zou dan zomaar kunnen gebeuren.