Mika Hakkinen gaat weer racen voor McLaren

Goed nieuws voor de fans van Mika Häkkinen: The Flying Finn - inmiddels 50 lentes jong - stapt voor het eerst in bijna 20 jaar weer achter het stuur van een McLaren-racer. 

Mika Häkkinen - door Michael Schumacher ooit beschreven als de voornaamste concurrent in zijn carrière - was altijd een McLaren-man. In de MP4/13 en /14 schopte hij het tot wereldkampioen in 1998 en '99, hierna begon het fameuze Schumacher-tijdperk, waarin Ferrari vijf jaar op rij alles en iedereen domineerde. Häkkinen - die tegenwoordig een P1 in zijn garage heeft staan - hield het tot en met 2001 uit bij McLaren-Mercedes. In hetzelfde jaar deed Kimi Raikkonen zijn intrede in de Formule 1, waarmee voor nog eens twintig jaar aan Finse inbreng in de koningsklasse werd gegarandeerd.

Häkkinen reed tussen 2005 en 2007 nog drie jaar in de DTM voor Mercedes, maar ondertussen geniet hij - naast wat leuke ritjes in klassieke racers - vooral als rentenier van het leven in Monaco. Echter, het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en dus stapt de Fin ook nadat hij Abraham heeft gezien nog eens achter het stuur van een McLaren. Niet in een hoogst oncomfortabele F1-bolide, maar wel in een iets minder oncomfortabele 720S GT3-racer. Samen met Katsuaki Kubota en Hiroaki Ishiura rijdt hij in augustus de 10 uur van Suzuka. Nandayo!