Alonso's IndyCar vs. McLaren MCL34: check het verschil

Fernando Alonso is sinds dit jaar weg bij McLaren F1, maar racet nog wel de Indy 500 voor het Britse team. Zijn pas onthulde bolide is een toonbeeld van eenvoud, als je hem naast de MCL34 van Sainz en Norris zet.

De IndyCars laten zich eigenlijk niet met de Formule 1-wagens vergelijken. Ja, het zijn allebei open wheel racers en ze gaan allebei hard, maar daar houdt het wel zo' n beetje op. In de VS, waar Formule 1 nog niet echt de markt gepenetreerd heeft, bieden de IndyCars lokaal racevermaak, met een kalender vol Amerikaanse races.

De belangrijkste hiervan is zonder enige vorm van twijfel de Indy 500, die op zondag 26 mei gereden wordt. Traditioneel overlapt deze datum met die van de GP van Monaco, maar u kunt ze dankzij het tijdverschil na elkaar live volgen. Fernando Alonso stapt dit jaar, voor het eerst sinds 2017, weer in een Indy-bolide (met V8). Vanwege iets met een drievoudige kroon, geloven we.

Tijdens zijn eerste poging, twee jaar geleden, wist de Spanjaard 24 ronden aan de leiding te rijden, maar strandde uiteindelijk met motorpech en vertrok met 3 ton in dollars weer uit de VS. Gisteren werd zijn auto in het McLaren-hoofdkwartier in Woking gepresenteerd, met racenummer 66 (#14 is al in gebruik bij Tony Kanaan). Redditor kapt_star zette de auto naast de MCL34 van dit jaar, en op onderstaande afbeelding laat het verschil in toegepast budget zich vrij duidelijk zien. De F1-auto ziet er stukken complexer (en smaller) uit. Sneller is hij ontegenzeggelijk op een circuit, op een oval zouden we ons geld niet per se op de hybride V6 zetten.