VIDEO. Tesla-personeel crasht Model 3 in Nederlandse sloot

Amper een paar maandjes op kenteken, en nu al naar de haaien. Deze Tesla Model 3 Dual Motor Performance ter waarde van €71.300 reed tijdens een testrit een sloot in, en aangezien het 2019 is stond er direct iemand met een camera paraat.

De betreffende Model 3 staat sinds eind januari op kenteken, en is de dikste uitvoering die verkrijgbaar is, met een 0-100 tijd van 3,4s en een topsnelheid van meer dan 260 km/u. Dat aandrijving op alle wielen ongelukjes niet uitsluit zien we hier, want op een industrieterrein ergens in Nederland is de blauwe Tesla van 71,3k in euro's (Nederlandse prijzen) heel lullig een slootje ingereden. Dit ongelukje met een 'M3' komt een maand nadat een M4 de sloot inreed. 

Er stappen drie personen uit, allemaal met Tesla-kleren aan, en aan hun werkbroeken te zien zijn het monteurs. Tesla Amsterdam zit aan de Burgemeester Stramanweg, we sluiten niet uit dat dit een blokje of twee verderop was. Als insult to injury wordt op 0:31 ook nog de linkerachterdeur uit zijn scharnieren geduwd, waarbij we overigens aan de bekende Tesla-piepjes horen dat de elektrische systemen nog gewoon werken. Aangezien het ding toch al stuk is, trapt de kale meneer nog even een paar deuken in het portier, in een poging dit te sluiten.

De beelden kwamen vanochtend op onze zustersite Dumpert binnen. Dan deden de Chinezen op de Nürburgring het net een stukje beter. De woordvoerster van Tesla was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Update 12:55. Een reactie van Tesla op onze telefoontjes en appjes is nog niet binnen. Wel zijn we ondertussen wijzer geworden voor wat betreft de locatie: het gaat om een industrieterrein in Duiven (bij Arnhem), een paar straten verwijderd van de lokale Tesla-dealer. Op Google Maps vindt u de locatie hier.