Passagier mishandelt chauffeur in rijdende bus Rotterdam

Ziehier een reden waarom iedereen in het OV met een koptelefoon op naar zijn scherm staart: in Rotterdam deelde een passagier vanuit het niets klappen uit aan de vrouwelijke buschauffeur. Zij kon de bus niet op de weg houden, en raakte een lantaarnpaal.

Het gros van de passagiers in het openbaar vervoer zijn gelukkig normaal, maar er zitten ook wat gekkies tussen. We noemen een Philip O., die zonder enige reden in een Amsterdamse metro een passagier doodstak, gewoon omdat hij een paar steekjes los heeft. Ook Rotterdam heeft zo zijn vreemde kostgangers. De chauffeuse van een stadsbus van de RET had nog het geluk dat de man die vanochtend in haar bus stapte aardig genoeg om niet met een mes op haar in te steken, maar daar is dan ook het meeste mee gezegd.

De man vroeg informatie aan de chauffeuse, maar kennelijk bevielen de antwoorden hem niet. "Zij antwoordde op zijn vragen en kreeg uit het niets een klap in haar  gezicht en een stomp in haar maag", aldus een RET-woordvoerder. "Ze  schrok zo dat ze daarna tegen een lantaarnpaal is gereden." Het incident vond plaats aan de Stadhoudersweg. Gelukkig grepen passagiers hierna in, waardoor de man niet kon ontkomen. De RET deelt de camerabeelden met de politie, die de passagier vermoedelijk vermanend gaat toespreken.

Niemand liep bij het ongeluk ernstig letsel op, maar de RET laat weten dat de chauffeuse wel 'erg geschrokken is'. Dat lijkt ons ook, met zo'n wappie in je bus.