Robert Kubica: 'Dit weekend gaan we niet harder'

De enige Formule 1-coureur die alles met één hand doet, heeft het aankomend weekend weer zwaar. Hij geeft aan dat Williams waarschijnlijk weer achteraan rijdt, want de auto is niks sneller geworden na de tests.

Er gaan verhalen dat Robert Kubica nog steeds de Grand Prix van Bahrein aan het uitrijden is. Men hoopt dat hij vandaag nog finisht, want dan kan Williams met twee coureurs meedoen aan de GP van China. Al zal hij daar ook weer weken lang over het asfalt sukkelen, want hij heeft nu al aangegeven dat de Williams-bolide geen kilometer harder gaat. Als ze niet laatste worden, dan ligt dat vooral aan het circuit, niet aan de geboekte vooruitgang van het team.

Maar de positieve Pool blijft positief. Hij hoopt dat Williams beter kan presteren omdat het circuit misschien voordelig is voor hun auto's: "You have very long straight line which is more complicated on the downforce side and drag position, and temperatures. Definitely looks like it will be cold so it’s something which we have to see how our car will cope. But I will be surprised if we can expect something massively different. Hopefully it will be something different but if it will be better it will only be because of the conditions and track not because of other stuff."

Kubica moest het in Bahrein doen met vrijwel exact dezelfde auto als in Australië, waar hij de bodem beschadigde. En waar andere teams tussentijds voorwaartse stappen maakten op het gebied van motorvermogen en aerodynamica, wist Williams enkel de bodem van Roberts auto te repareren. De Pool hoopt dan ook dat hij voor de race in Shanghai wel volledig nieuwe onderdelen op zijn auto heeft, maar betwijfelt of het team deze ondertussen al beschikbaar heeft.