Lewis Hamilton vindt Zandvoort 'vet circuit'

Het is nog steeds niet duidelijk of de Formule 1 neerstrijkt op Zandvoort, maar als dat gebeurt dan is niet alleen Max Verstappen blij, ook Lewis Hamilton ziet het wel zitten. 

De Grand Prix van Nederland gaat vrijwel zeker in Zandvoort plaatsvinden. Tenminste als we de onbevestigde berichten van de afgelopen paar dagen mogen geloven. Officieel weet nog helemaal niemand van de toekomst van de Nederlandse GP, ook binnen de Formule 1 is het nog niet duidelijk. Toen Lewis Hamilton tijdens een persmoment in Shanghai gevraagd werd naar zijn mening over een mogelijke race op het duinencircuit was hij verrast.

"Echt? Zandvoort? Het was een vet circuit toen ik er vroeger als jongen kwam. Er werd alleen niet zo heel veel ingehaald. Ik weet niet of dat nu anders is en ik weet niet of het circuit al is aangepast, maar het was erg leuk om er te rijden met een Formule 3-wagen. Wellicht dat er inhaalmogelijkheden komen als men DRS-zones installeert, ik weet het niet. Het lijkt me in ieder geval erg leuk om op Zandvoort te racen!"

Behalve dat Hamilton het wel ziet zitten om in Nederland te racen, ziet hij dit weekend ook een gevaar uit Nederland. Hij verwacht namelijk dat Max Verstappen zijn RB15 wel eens vlak achter, of misschien zelfs wel voor de Mercedes van hem kan tijdens de Grand Prix van China. De rode stieren komen steeds dichterbij de beste afstelling van hun bolide en wanneer ze dat doen, kunnen ze gebruik maken van het volle potentieel van de auto en daarmee ook Verstappen loslaten op de kopgroep.

"Op dit moment is het niet alleen ik en Sebastian, en ik vermoed dat dat voorlopig niet gaat veranderen. Op dit moment rijden we met z'n vieren en daarbij kunnen we Red Bulls niet uitsluiten. Ze zijn wellicht wat stroef begonnen, maar ze wonnen vorig jaar deze race en finishten het seizoen erg sterk. Ik denk dat dit jaar wel eens hetzelfde kan worden," aldus Hamilton.

"Dit jaar zijn ze vooral sterk op de rechte stukken en hebben ze te maken met een wat zwakkere wagen. Precies het tegenovergestelde van vorig jaar dus. Maar het is een van de teams die even snel kunnen ontwikkelen als wij en Ferrari, dus het is nog te vroeg om een degelijke uitspraak over hen te doen."