Tesla Nederland voegt Model 3-instapper toe, en dit kost 'ie

Tesla Nederland heeft een derde variant van de Model 3 toegevoegd aan de site: de Standard Range Plus met 'gedeeltelijk premium interieur'. Hiermee kunt u voor het eerst ooit onder de magische €50.000-grens instappen bij Tesla.

De Standard Range Plus (0-100 in 5,6s, topsnelheid: 225 km/u) is de eerste Model 3 met achterwielaandrijving die beschikbaar komt in Nederland. Met een geschat WLTP-bereik van 415 km (EPA-bereik: 386 km) moet hij iets eerder aan de lader dan de dual motor-versies, maar daar staat tegenover dat hij ruim 10 mille goedkoper is. De vanafprijs bedraagt €47.800 (€48.818 incl. kosten rijklaar maken). Hiermee is de auto erg interessant voor zakelijke rijders die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten: zij betalen immers 4% bijtelling over het gehele aankoopbedrag, terwijl er bij de duurdere versies 22% over een deel van de waarde afgetikt moet worden.

Wanneer de nieuwe Model 3 beschikbaar komt in Nederland, vertelt Tesla niet. De andere Model 3's worden in mei geleverd, als u ze nu bestelt, maar bij de Standard Range Plus ontbreekt een leverindicatie. Overigens is de auto fors duurder dan in de VS, waar hij op $37.000 wordt ingezet. BPM wordt niet betaald over een Tesla, maar de BTW bedraagt wel bijna €8.500.

Overigens waren de prijzen van de duurdere versies aanvankelijk 58,8 om 69,7 duizend euro, inmiddels zijn deze weer anders. Tesla verandert namelijk om de minuut zijn prijzen, specificaties, en/of voorwaarden. Het begint wel een beetje zot te worden...