Ferrari geeft Sebastian Vettel voorrang boven Charles Leclerc

Bij Red Bull doen ze niet aan een eerste en tweede rijder, maar bij Ferrari is er een duidelijke pikorde. Charles Leclerc heeft nu te horen gekregen dat Sebastian Vettel de lieveling is van het team.

Teamgenoten die met elkaar in gevecht gaan tijdens een Formule 1-race kan gevaarlijk zijn. Dat bewezen Daniel Ricciardo en Max Verstappen vorig jaar in Baku. Om dit soort gedrag te voorkomen grijpen teams vaak in door inhaalacties te verbieden. Mattia Binotto blijft beweren dat ze dit nooit zouden doen, terwijl hij in Australië Charles Leclerc vasthielden achter Sebastian Vettel. In de race erna vroeg Leclerc niet meer om toestemming, en ging hij zijn teamgenoot gewoon voorbij. En hoewel de Monegask dus al twee keer heeft aangetoond dat hij de snellere is van de Ferrari-coureurs blijft het team Vettel op de eerste plaats zetten.

"Als beide coureurs evenveel kans maken om het kampioenschap naar zich toe te trekken, zal Ferrari altijd kiezen voor Sebastian Vettel. Het de voorkeur gaat uit naar Vettel omdat hij simpelweg de meeste ervaring heeft binnen het team," vertelt Binotto aan Motorsport. "Hij heeft vier kampioenschappen gewonnen, en daarom is hij voor ons de coureur die de grootste kans maakt op de titel.

Voor de volledigheid laat Mattia nog wel weten dat er nog niets vast staat. Als Charles laat zien dat hij echt sneller is dan Sebastian, dan bestaat er volgens de teambaas nog een kans dat ze de Monegask voor de Duitser plaatsen en met hem dus het kampioenschap proberen te winnen. Op dit moment staat Leclerc overigens boven Vettel in het algemeen klassement.

Op dit moment is Binotto niet alleen erg blij met de prestaties van Leclerc, hij prijst de coureur vooral om zijn gedrag buiten de race. Charles ging heel nuchter om met het verliezen van de eerste positie in Bahrein door motorproblemen. "Hij is fantastisch met zijn post-race commentaar. Het laat zien dat hij een volwassen coureur is. Ik vertelde hem simpelweg dat hij goed werk had geleverd, maar ik ben trotser op wat hij deed na de race dan tijdens het hele raceweekend."