Max Verstappen positief voor China: RB15 stuk beter

Max Verstappen denkt dat Red Bull goede kaarten in handen heeft, want de RB15 voelt in tegenstelling tot Bahrein wel goed aan. En hij merkt op "je kan hier inhalen, hè."

De vrije trainingen en kwalificatie voor de Grand Prix van China zitten er alweer op, en Max Verstappen presteerde zeer goed in de trainingen, de kwalificatie ging minder door een fout met de timing van de laatste run. Tijdens de eerste trainingssessie had hij nog wat problemen met de zachtste band, maar dit probleem was tegen de tijd van de tweede sessie alweer verholpen. Daardoor kon hij erg dichtbij de Ferrari's komen en dat biedt vooruitzichten voor de race. "Dan zullen we er nog dichterbij zitten. En je kan hier inhalen, hè."

In de tweede vrije training wist Verstappen een derde tijd neer te zetten. Zijn teamgenoot Pierre Gasly had wat meer problemen met het neerzetten van een vergelijkbare tijd. Hij hield negen tienden afstand van Max. Daarmee kwam de Fransman niet verder dan een tiende plek, net achter Daniel Ricciardo.

Max voelt zich dan ook een stuk beter in de RB15 in vergelijking met twee weken geleden. "De balans van de auto was heel goed. Daar ben ik blij mee. Het is logisch dat het hier nu beter gaat dan in Bahrein, omdat er toen dus een fout in de set-up was gemaakt. We hebben nu wel laten zien dat we er redelijk goed voorstaan," vertelt hij aan de Telegraaf.