Oh, hoi nieuwe Mercedes-Benz GLS

In de aanloop naar de New York International Auto Show kan het lekfeest beginnen. We trappen af met de nieuwe Mercedes-Benz GLS.

Auto's worden met regelmaat nog gelanceerd op autobeurzen, alleen worden ze daar nooit echt gelanceerd. Iedereen die daar in het publiek zit heeft de nieuwe vierwieler al in enige vorm gezien. Dat komt doordat elke introductie steevast komt na een 'lek'. Het is altijd weer die stagiair die op het verkeerde knopje drukt waardoor de hele wereld ineens al weet wat voor auto er een week later op de beursvloer zal staan. De lekken worden nooit weggemoffeld, want de early buzz rondom de auto is toch altijd wel fijn voor een merk. En daarom hebben we deze keer alvast de eerste beelden van Mercedes-Benz' nieuwste slagschip: de GLS.

Veel weten we nog niet van de Benz, die lekte via Twitter, maar het valt op dat hij eigenlijk heel herkenbaar blijft. Geen vreemde aanpassingen aan lijnen of uitgesproken details, het blijft gewoon een gigantische auto op hoge poten. Mercedes heeft al wel laten weten dat als je een lange SUV zoekt, je niet verder hoeft te kijken dan de komende GLS, hij heeft namelijke een langere wielbasis (3,14 meter) dan de BMW X7 (3,11 meter) en de Range Rover met verlengde wielbasis (3,12 meter). Dat houdt in dat de Chinese kopers van deze luxeslee nu echt met gestrekte benen achterin kunnen zitten.

Voor meer informatie over de nieuwe GLS moeten we nog heel even wachten. Mercedes toont de auto officieel op de New York International Auto Show. Deze start op 19 april en loopt dan tot 29 april.