VIDEO. Zo test de Amerikaanse politie een Tesla Model S

Benzine mag dan extreem goedkoop zijn in de VS, dat wil niet zeggen dat de politie aldaar niet aan het milieu denkt. Daarom is de Fremont Police Department volop aan het testen met de Tesla Model S. Hoe zoiets gaat? Zie het hier.

Wie aan een Amerikaanse politiewagen denkt, denkt aan de Ford Crown Victoria Police Interceptor. Dit iconische voertuig doet al dienst sinds 1998 en is hier en daar vervangen voor een Dodge Charger. De Fremont Police Department (het plaatsje waar de Teslafabriek staat) heeft is in 2007 al een Charger gaan rondrijden, maar die is ondertussen ook aan vervanging toe. Met het oog op het milieu kostenbesparing dacht men dat het een goed idee was om elektrisch te gaan rijden. Gezien de eisen die de FPD aan een auto stelt, bleek de Tesla Model S de enige geschikte, hij moest alleen nog even op de weg getest worden. 

"The Tesla is the only electric vehicle that met specifications for size, performance, battery range, and safety, all required for a fully deployable patrol vehicle. Tesla electric vehicles are manufactured locally in Fremont." liet een woordvoerder weten na de aankoop van de tweedehands Model S uit 2014. Of hij nog steeds bevalt na de testrondjes op de parkeerplaats is niet duidelijk, maar als we naar de video kijken kunnen we niet voorstellen dat de diender achter het stuur het een slechte auto vond.