Max Verstappen: 'Gelukkig zijn er nog achttien races te gaan'

In China heeft Max Verstappen het maximale uit zijn RB15 weten te halen met een vierde plek. Maar de Nederlander hoopt dat Red Bull stappen gaat zetten waardoor ze eindelijk met de big boys mee kunnen doen.

Dankzij een sterke strategie kwam Max Verstappen voor Charles Leclerc de finish over in Shanghai. Als het alleen aan de auto had gelegen, was de race wellicht iets anders verlopen, want de Red Bull-bolide mist vooral vermogen op de rechte stukken. Daar kan de auto maar net de Ferrari's bijbenen, maar Valtteri Bottas en Lewis Hamilton blijven buiten schot. Het verschil is minimaal een halve seconde per ronde. Verstappen weet dit ook, en is daarom ook redelijk tevreden met de uitkomst van de race.

"Deze vierde plek is oké, verder niets speciaals. We hebben goede punten gescoord voor het kampioenschap. Dat is in deze situatie het belangrijkste. Als je niet snel genoeg bent, moet je de punten binnenhalen. Dat is het doel. Op dit moment, tenminste," vertelt hij aan de Telegraaf. En in zijn uitspraak valt ook te bespeuren dat hij toch wel hoopt dat Adrian Newey de RB15 van zodanige upgrades voorziet waardoor Verstappen in ieder geval de Mercedessen weer kan bijhouden. 

Die belofte is al min of meer gedaan voor de eerstvolgende Grand Prix in Barcelona. Daar worden de RB15's van verschillende updates voorzien waardoor ze sowieso op de rechte stukken aanzienlijk sneller zullen zijn. Maar op die updates genoeg zijn weet nog niemand. Barcelona is immers een GP waarvoor veel teams de auto's grondig herzien en verbeteren. Daarom blijft Verstappen nuchter.

"Het is nu zaak dat we geen punten verliezen door domme beslissingen of crashes of dat we de race niet uitrijden door problemen met de auto of motor. Alles werkt in ieder geval." En wat betreft het geduld dat de Limburger nog op moet brengen voordat duidelijk wordt of de RB15 echt een winnaarsauto wordt, houdt Verstappen zich ook redelijk op de vlakte: "Gelukkig zijn er nog achttien races te gaan. Gedurende het seizoen kunnen er nog heel veel dingen veranderen."