Christian Horner twijfelt of Red Bull vijf keer kan winnen

Meer dan in voorgaande jaren lijkt Red Bull Racing na de seizoenstart goed op dreef te zijn, maar zijn ze ook goed genoeg om vijf races te winnen? Christian Horner, de nuchtere teambaas van de rode stieren, weet dat nog niet zo zeker.

Het Formule 1-seizoen is nog maar drie races jong en Red Bull doet het al beter dan vorig jaar. Max Verstappen staat met 39 punten op een derde plek in het algemeen klassement terwijl hij het vorig jaar na drie races met 18 punten moest doen. Het lijkt er dus op dat Red Bull met Honda lekker op weg is en dat die vijf overwinningen - voorspeld door de altijd optimistische Red Bull-adviseur Helmut Marko - op de juiste circuits wel zullen komen. Zeker als de doelstelling van het team om op meer circuits mee te kunnen doen voor de winst waargemaakt wordt.

Maar Christian Horner is nog niet zo zeker van die beoogde vijf overwinningen: "Helmut mag natuurlijk graag een optimistische kijk op de zaken hebben. We hebben echter nog maar drie races gehad. Als team stellen we onszelf bovendien nooit een bepaald aantal overwinningen tot doel. Het enige doel is om het gat naar de teams voor ons te dichten," vertelt hij aan Motorsport.

Overigens is de terughoudendheid van Horner niet heel gek. De laatste keer dat Red Bull vijf of meer races won was in 2013 toen Sebastian Vettel dertien van de negentien GP's won. Daarna duurde het nog dertig races voordat Max Verstappen in 2016 voor het eerst een overwinning boekte voor het team. Vorig jaar kwam Red Bull in de buurt van het doel dat Marko voor dit jaar stelt. Toen haalden ze vier zeges binnen: twee voor Max, en twee voor Dani.