Karma Automotive lanceert Revero GT en twee nieuwe auto's

Na de overname van Karma Automotive door de Chinees, heeft de autofabrikant niet stilgezeten. Het merk komt nu niet alleen met een geüpdatete Revero, maar toont nog twee nieuwe modellen.

Het wachten wordt eindelijk beloond: Karma Automotive komt na jaren van beloftes eindelijk over de brug met de nieuwe Karma Revero: de Karma Revero GT. Een auto die in grote lijnen hetzelfde is als zijn voorganger, maar met designveranderingen zodat hij meer op een Tesla is gaan lijken. Gelukkig komt het merk met nog twee andere, helemaal nieuwe modellen: de Pininfarina GT coupe en de SC1 Vision Concept. Alle foto's vindt u na de beschrijvingen onderaan het artikel.

De Karma Revero GT ligt op vrijwel hetzelfde onderstel als zijn voorganger. De aanpassingen zijn voornamelijk gedaan aan de carrosserie, die strakkere lijnen en een modernere look heeft meegekregen. Onderhuids heeft de Revero een belangrijkere update gekregen, daar is gedag gezegd tegen de vierpitter van Chevrolet. Hiervoor in de plaats is een BMW TwinPower Turbo-motor geplaatst. Deze wordt overigens alleen gebruikt als range-extender. De 535 pk op de achterwielen komt uit elektromotoren en een accupakket van 28kWh. Daarmee kan de auto 128 kilometer volledig elektrisch rijden en gaat het gevaarte binnen 4,5 seconden naar de 100 km/u. De auto moet vanaf volgend jaar op de Europese wegen te vinden zijn.

Karma Automotive ging voor deze auto de samenwerking met het Italiaanse Designhuis Pininfarina aan. Dit schetste in essentie een strakkere tweedeurs Revero GT, want daarop is de auto gebaseerd. De motorisering en het onderstel zijn exact hetzelfde, alleen hetgeen wat erop en erin gebouwd wordt heeft ineens wat weg van een Italiaanse volbloed. 

Voor nu blijft het helaas bij deze ene Karma Pininfarina GT Coupe. De Chinees-Amerikaanse autobouwer geeft namelijk aan dat ze de sportwagen alleen gaan bouwen als er genoeg interesse voor is. En zelfs dan komt er maar een zwaar gelimiteerd aantal uit de fabriek bij Pininfarina rollen, want het plan is om ze dan in Italië te laten bouwen. 

Met de opmars van de volledig elektrische auto's, is de hybride-aandrijving langzaam maar zeker overbodig aan het worden. Dat weten ze bij Karma Automotive ook en daarom laten ze zien wat ze in gedachten hebben voor een volledig elektrische auto. Ziehier de Karma SC1 Vision Concept, want volledig elektrisch betekent een extreem grote frunk?

Naast dat de SC1 Vision er heel goed uitziet, heeft hij ook wat aparte features. Zo heeft hij extreem grote vleugeldeuren die niet alleen toegang bieden aan de cabine, maar ook gelijk aan de bagageruimte. Ook heeft Karma het idee dat het infotainmentsysteem niet alleen met de stem en de handen te besturen moet zijn, maar ook met de ogen. Hoe ze dat zien, weten wij ook niet. We zullen het ook nooit gaan zien, want de SC1 blijft een conceptmodel.