HEMA stapt in private lease

De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij was altijd al van alle markten thuis, maar in auto's deden ze nog niet. Tot nu, want consumenten kunnen naast de rookworsten, tompoucen en Israëlische wijn nu ook auto's private leasen.

Private lease neemt nog steeds toe aan populariteit, en het zijn al lang niet meer alleen de importeurs, ANWB's of de leasemaatschappijen die deze vorm van niet-autobezit helemaal alleen in handen hebben. Ook grote retailers draaien campagnes met private lease: in het verleden waren dit bijvoorbeeld de Albert Heijn en de Mediamarkt, en momenteel draait bij de oosterburen een campagne, waarbij de Lidl voor 9 tientjes per maand een Fiatje 500 uitvent.

De nieuwste campagne in Nederland komt van de HEMA, dat de handen ineengeslagen heeft met Leaseplan en Toyota. De klant kan kiezen uit Aygo's, Yarissen, Corolla's of C-HR's, vanaf een maandbedrag van 179 euro. Hierbij wordt gesuggereerd dat later meer merken kunnen volgen, wellicht een leuke Dodge met HEMI-V8? In het samenwerkingsverband wordt ook de mogelijkheid geboden om een oude auto in te ruilen.

Het label HEMA Private Lease gaat vanaf dinsdag 23 april van start. Naast het traditionele assortiment was de HEMA ook al in de verzekeringen gestapt, en nog een verdienmodel is welkom: in het vierde kwartaal leed het warenhuis een recordverlies van 233 miljoen euro.