Verstappens en Toto Wolff in een deuk om vermeende telefoontjes

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, liet weten dat hij onlangs met Jos en Max Verstappen heeft gepraat. Daarbij ging het niet over Max' contract, maar werd er wel heel hard gelachen over andere dingen.

Enkele weken geleden beweerde Helmut Marko, adviseur van Red Bull, dat Toto Wolff met enige regelmaat met zowel Max als Jos Verstappen aan de lijn hangt. De Verstappens waren er al snel bij door te claimen dat Toto het telefoonnummer van Max niet eens heeft en dat hij bijna nooit met Jos aan de lijn hangt. Maar nu hebben de drie toch gesproken, alleen niet over belangrijke zaken.

Toto Wolff liet aan Auto Motor und Sport weten dat hij met de twee Nederlanders heeft gesproken, en dat ze vooral hartelijk hebben kunnen lachen over de geruchten: "We konden er erg om lachen, wij alle drie. Ik heb Max' nummer niet en heb daarom ook nog nooit telefonisch met hem gesproken. Hooguit praat ik met Jos Verstappen. We praten niet over zijn zoon, maar over onze baby's en wanneer we ze in een kart stoppen. Max heeft een contract bij Red Bull en zit volledig in het project met Honda. We zijn tevreden met onze chauffeurs en denken zeker niet aan anderen in dit vroege stadium van het seizoen."

Een onderdeel van de geruchten was dat Max een contract heeft waar hij wellicht onderuit zou kunnen aan het einde van het seizoen. Niemand heeft nog een woord losgelaten over mogelijke clausules die dat zouden kunnen bewerkstelligen, en ook Max brengt hier zelf geen verandering in. "Ik kan niet praten over mijn contract, en ik praat sowieso nooit over mijn contract. Het lijkt me daarom ook logisch dat ik er niet op in kan gaan."