Genesis presenteert een wel leuke elektrische stadsauto

Kleine stadsautootjes zijn een doorn in het oog van elke autoliefhebber. En als ze elektrisch zijn, dan slaat de saaiheid helemaal genadeloos toe. Gelukkig is er een autofabrikant die laat zien dat het ook anders kan met de Genesis Mint.

Genesis is het luxemerk van Hyundai en bouwt dan ook eigenlijk alleen grote luxesleeën voor rijkere mensen. Ze lieten al weten dat ze met een elektrische auto naar de autobeurs van New York zouden komen, maar niemand had verwacht dat dit een kek stadskarretje zou zijn. Toch is niets minder waar, want het merk presenteerde vol trots de heel erg kleine en schattige genaamde Mint.

Hier voor ons een hebben we kleine tweezitter die bedoeld is voor het krappe stadsverkeer. En dat brengt doorgaans met zich mee dat de auto aanvoelt als een dweil en het absoluut onmogelijk is om enig rijplezier aan het woon-werkverkeer te beleven. Toch beweert Genesis dat deze Mint wel leuk is om te besturen, maar tegelijk geeft het geen merk geen paardenkrachten of andere relevante informatie vrij. Het enige cijfer dat gecommuniceerd word is het bereik van 320 km op een volle lading, en dat is niet heel erg indrukwekkend. Mede omdat het verzonnen is.

Om de bestuurders toch nog een beetje gevoel van ruimte te geven, verkozen de designers van Genesis een minimalistische aanpak. Daarom is er ook bijna niets terug te vinden in het interieur. En dat is opvallend, want doorgaans worden elektrische conceptauto's volgepropt met touchscreens. In dit geval zien we er alleen een in het midden van het stuur en worden inzitten voornamelijk omringt door luxe materialen.

Daarnaast is door de designers ook rekening gehouden met het praktische aspect van een auto. Met de auto naar de supermarkt om vervolgens met volle tassen naar te moeten lopen, is ook net niks. Daarom is er relatief veel bagageruimte achterin die bereikbaar is door twee suicide-vleugeldeuren.

Helaas heeft Genesis bepaald dat de Mint een conceptauto is, en dat er geen plannen zijn om hem te bouwen. Al zagen we iets vergelijkbaars bij het leuke stadswagentje van Honda. Die neemt de fabrikant toch in productie. Er is dus ook hoop voor deze Genesis. Dan rest alleen nog de vraag waarom deze auto drie pedalen heeft...