Lincoln Corsair: vlotte Crossover met 280 pk

We hebben stiekem een zwak voor Lincoln, het kleine luxemerk van Ford. Het draait weliswaar weinig volume, maar transformeerde wel van ouwe-lullenmerk naar een merk met een moderne uitstraling. Hiertoe draagt de Corsair zeker bij.

Een kleine disclaimer vooraf: Lincoln wordt niet in Europa verkocht, dus u heeft precies fuck-all aan deze post, afgezien van meekrijgen wat er zoal over de grens wordt verkocht. De nieuwe Corsair - voorheen Aviator - volgt de MKC op, en is een paar maatjes kleiner dan de Navigator. Want niet elke Amerikaan wil een 8 meter lange SUV van het formaat Canyonero.

De Corsair wordt geleverd met een 2.0 viercilinder turbo (250 pk) of een 2.3 viercilinder turbo (280 pk), beide motoren kennen we uit diverse Ford-modellen. De kont kenmerkt zich door een set doorlopende achterlichten, zoals de huidige trend in autoland dicteert. Het is geen slecht gestylede auto.

Laten we tot slot even onderstaande onnavolgbare promovideo uitpluizen. Knappe vrouw #1 rijdt Corsair, en haalt vervolgens knappe vrouw #2 op van yogales. Vervolgens rijden ze met zijn tweetjes naar een markt waar ze lekkere verse groente halen. Hierna gaat de reis naar een tweedehands winkeltje waar een salontafel wordt gekocht, die dankzij de handige rails in de achterbank van de Corsair gewoon achterin past. Vervolgens worden er twee knappe jonge mannen opgepikt (vriendjes? Gewoon vrienden? Onduidelijk) die achterin instappen (maar hebben ze wel beenruimte met die salontafel achterin?), en is de volgende stop een soort van open keuken, waar de paprika en courgette aan stukjes worden gesneden, en de donkere man op de achterbank plots in een andere vrouw is veranderd. Nadat er supergezellig groente is gesneden komt de avond ten einde, en gaat knappe vrouw #1 weer naar huis in haar Corsair. Alleen. Met haar pas aangeschafte salontafel nog achterin. Denken we. Dat klinkt precies als een dag zoals wij die ook zouden beleven.