Stephane Kox haakt af voor W Series

De Nederlandse Stephane Kox komt dit seizoen definitief niet in actie in de W Series. Ze heeft de organisatie van de vrouwenraceklasse laten weten dat ze zich terugtrekt uit het circus.

De 25-jarige Brabantse maakte al geen deel uit van de 18-koppige hoofdselectie, en dat was juist het probleem. Kox was een van de vier reserverijders, die wel meereist met het programma, maar alleen in actie komt als een vaste coureur uitvalt (uw menstruatie- of hoofdpijngrapjes hier). In deze rol en de mogelijke conflicten met andere race-activiteiten had ze geen zin, en daarom werd de W Series vriendelijk bedankt.

Door het afvallen van Kox is Beitske Visser definitief de enige Nederlandse die dit seizoen in de Formule 3-achtige klasse in actie komt. Zij haalde de laatste 18 wel, en treedt begin mei aan op het circuit van Hockenheim. Tijdens de laatste selectieronde vielen twee andere Nederlandse kanshebsters - Milou Mets en Shirley van der Lof - definitief af.

Kox' afhaken werd bekend gemaakt via het officiële kanaal van de W Series, in haar meest recente Instagram-post kondigt de dochter van Peter Kox nog aan naar de pre-season tests op de Lausitzring te gaan. Deze werden van 14-16 april verreden. Het is niet duidelijk of Kox hierbij aanwezig was, of dat ze hiervoor haar keuze al had gemaakt.