'Pierre Gasly moet leren omgaan met de RB15'

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, is van mening dat het vooral Pierre Gasly's rijstijl is die ervoor zorgt dat hij niet het maximale uit de Formule 1-wagen kan halen. Daarom zou de Fransman zich moeten aanpassen.

Pierre Gasly is erg snel gepromoveerd vanuit Toro Rosso naar een team dat meedoet in de top drie. En dat valt de teamgenoot  van Max Verstappen niet zo gemakkelijk als gedacht. De eerste twee races presteerde hij niet bepaald geweldig, maar het lijkt erop dat hij een beetje beter met de auto leert om te gaan, want in de vorige race pakte hij niet alleen de zesde plaats, maar ook nog eens de snelste ronde. Volgens teambaas Christian Horner moet de Pierre Gasly zich ook nog leren aan te passen aan de auto. Zijn rijstijl past simpelweg niet bij de RB15.

Maar zoals altijd zijn ze bij Red Bull geduldig en kijken ze hoopvol naar de toekomst. "I think he has made a step forward this weekend. I think he is still not totally comfortable within the car at the moment, not from a physical fitting, but I think he is in the process of needing to refine his style to optimize the best from the characteristics of the car. I think it is obviously proving to be a challenge for him, but he is making progress and the fastest lap at the end of the race will give him some confidence as well," aldus Horner tegenover Motorsport.

Afgelopen weekend maakte Gasly vlak voor het einde van de race nog een pitstop om over te gaan naar de zachtste band. Het was dan ook het doel om voor de snelste ronde te gaan. Deze pakte hij op het laatste rondje van de race met een tiende verschil. 

Daarnaast was het rijden in niemandsland in China voor Gasly een mooi moment om te testen hoe zijn F1-bolide op verschillende rijstijlen reageert. "I was quite alone for all the race, so I tried many different things with the driving, trying to understand what I can do inside the car to go around the main thing I still struggle with and get some more answers. But I think we know what to improve, I know what to improve also on my side. So hopefully we're going to do a step better each weekend."