Michael Schumacher wilde zoon managen

Volgens Willi Weber, voormalig manager van Michael Schumacher, had Schumi grootse plannen voor zijn zoon, Mick Schumacher. Hij wilde onder andere hem managen en begeleiden in zijn racecarrière.

Mick Schumacher mag niet klagen over zijn carrière in de racewereld tot nu toe. Zijn achternaam heeft hem ongetwijfeld geholpen, maar zijn vader had hem wellicht nog veel verder kunnen helpen dan de Formule 2 waar hij nu in rijdt. Tenminste, als we de oud-manager van de racelegende mogen geloven. Hij vertelde aan Motorsport dat Michael grootste plannen had met zijn zoon. Al hield Schumacher dit tot zijn ski-ongeluk in 2013 geheim.

"Dat zou het eindresultaat van het hele verhaal zijn, hij had het geweldig gevonden. Michael weet alles over de Formule 1. Hij weet met welke teams hij moet praten en hoe het spelletje gaat, want hij heeft het allemaal zelf ervaren. Het was zijn ambitie.," aldus Willie.

Nu moet Mick het dus zonder zijn pa zien te doen, en dat gaat hem prima af. Hij won vorig seizoen de Formule 3 en lijkt na dit seizoen in de Formule 2 linea recta af te stomen op een stoel in de Formule 1. Daar zien ze de naam 'Schumacher' liever gisteren dan vandaag terugkeren. Daarom heeft Mick ook al mogen testrijden voor Ferrari en Alfa Romeo. 

Maar Weber denkt dat Mick het wel zwaarder heeft dan wij denken. "Mick heeft een zware last te dragen, want mensen zullen hem altijd met Michael vergelijken en zeggen dat hij vanwege zijn achternaam hetzelfde moet bereiken. Als Michael aan zijn zijde zou staan was het beeld compleet anders, maar nu representeert hij zijn vader in de ogen van de massa en dat is verkeerd."