Man rijdt busje strand op, busje drijft weg

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die met hun auto het strand oprijden en verrast worden door oprukkende vloed. Zaterdag was het weer zo ver, en kon een Brit zijn Ford Transit afschrijven. Idyllische video na de breek.

Wat kan je op een spaarzame mooie Britse stranddag nou beter doen dan even snel het strand opsjeezen met je bangbus? Levert mooie plaatjes op tegen de zonsondergang, zonder dat je ervoor naar Thailand hoeft te vliegen. Perfect dus. Minder perfect is het als de oprukkende vloed vervolgens je Transit opslokt, zoals u op de foto's en video kunt zien. De reden voor het trage reageren is niet bekend, maar misschien had het er iets mee te maken dat het op 4/20 gebeurde, en was de eigenaar stoned als een garnaal. Wie zal het zeggen.

Het voorval gebeurde even na 19:00 uur, de bestuurder had al snel door dat er niets meer aan te redden viel, en zat er dus niet meer in. Een woordvoerder van de lokale reddingsbrigade verwoordt het als volgt: “Our volunteers were called out at 7.36pm by Coastguards to reports of a transit van stranded on Brean beach with a rapidly-incoming tide around it. BARB’s crewmembers made their way to the beach and confirmed that there were no occupants inside. Unfortunately, due to the state of the tide, the vehicle could not be safely retrieved."

De Brit mag bij eb zijn Transit weer komen ophalen.