'Max Verstappen moet consistent blijven rijden'

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, denkt dat het team op dit moment op de goede weg is, maar dat Max Verstappen op dit moment vooral consistent moet blijven rijden als ze later dit seizoen nog enige kans op het kampioenschap willen maken.

Red Bull doet dit seizoen goede zaken met Max Verstappen achter het stuur van de nieuwe, door een Honda-motor aangedreven, RB15. De Limburgse coureur staat op dit moment op een derde plek in het algemeen klassement, en dat terwijl ze bij het team weten dat ze nog niet presteren zoals ze eigenlijk zouden moeten. Motorisch kunnen de rode stieren de Ferrari's en Mercedessen nog niet bijhouden en op het gebied van het chassis zijn ook nog stappen te maken. Maar toch ziet Christian Horner nog geen problemen voor dit seizoen.

De teambaas is blij dat Max Verstappen de eerste drie races met een goed resultaat heeft uitgereden en denkt dat hij op dit moment vooral consistent moet blijven rijden. Daarmee zet de Limburger een goede basis en kan hij later in het seizoen, als het team in betere vorm is, de punten pakken die nodig zijn om het kampioenschap te winnen.

"He has driven three strong grands prix so far this year, and was obviously unlucky not to be on the podium in Bahrain. We see he had a go at Sebastian [Vettel] in China after the pit stop, and drive a very mature race to bring it home fourth. It is about points accumulation at this stage. It is still not that big a gap to the guys ahead, and he is still ahead of both Ferrari drivers in the championship at the moment. There is still a long, long way to go, so it's important you don't give away too much ground at this stage of the year," aldus Horner tegenover Motorsport.

Helmut Marko, topadviseur van Red Bull, liet eerder deze maand vallen dat het team het doel heeft om minimaal vijf keer met een winst op een Grand Prix naar huis gaat. Daarmee legt het team nogal hoge verwachtingen op, want zoveel races heeft het team al jaren niet meer gewonnen. Die overdreven positiviteit van Herr Marko probeert Horner dan ook te temperen. Hij zegt nu dat het team nooit een doel voor een aantal te winnen races heeft gesteld.

"Helmut obviously likes to take an optimistic outlook and we are only three races in. From a team perspective we have never set any targets in terms of race victories. Our goal is about closing that gap." En volgens de teambaas kan je niet aan het aantal winsten zien of het doel om het gat tussen hen en Ferrari en Mercedes gehaald wordt. Daarvoor verschillen de races te veel. "My view has always been you look at what is the quickest car and you look at what is the quickest way we can get there, and that varies from race to race"