Aston Martin DBS Superleggera Volante: Astons snelste cabrio ooit

De 725 pk sterke Aston Martin DBS Superleggera is klaar voor de zomer, want de Britten lanceren een dakloze variant. Met een topsnelheid van 340 km/u is het bovendien de snelste cabrio die Aston Martin ooit maakte.

Goede looks, een dikke V12 met twee turbo's, 725 pk en 900 Nm. Hier heeft u al vier redenen om een Aston Martin DBS Superleggera (of een van de vele speciaaltjes) te kopen. We kunnen ons echter voorstellen dat de aanschafprijs van enkele tonnen en de onderhoudskosten/afschrijvingen die erna komen een obstakel zijn. Niet voor de paar duizend man die elk jaar een nieuwe Aston Martin kopen echter, lucky them

De DBS Superleggera cabrio, door Aston zijn 'ultimate open-top driving experience' gedoopt, is nog steeds bloedsnel: 0-96 km/u in 3,6s en 0-160 km/u in 6,7s, dankzij een soepele achtbak die de V12 assisteert. Het stoffen klapdak is in acht verschillende kleuren verkrijgbaar, en open in 14 seconden. Voor het sluiten zijn twee extra tellen benodigd. Behalve vanuit de cockpit kan het dak ook met de autosleutel bediend worden, mits u binnen een straal van twee meter van de auto bent.

Aston Martin is vanzelfsprekend apetrots op zijn auto, in de woorden van Chief Creative Officer (de designer dus) Marek Reichman klinkt dit als volgt: “DBS Superleggera produces a spectacular and relentless level of performance and so for the Volante, we focussed on bringing that extra level of sensory overload that only an open-top Super GT can deliver inside the cabin. With the unique dynamics, beautiful yet brutish design and the unmistakable harmonics of Aston Martin’s 5.2-litre V12 engine, we believe we have delivered a unique and unforgettable driving experience that is synonymous with the traditions of the Volante name.

Dan de prijs: u mag een DBS Superleggera Volante zonder opties in het VK meenemen voor £247.500, bij de oosterburen bedraagt de vanafprijs €295.500. Ga voor Nederland, met een sloot aan BPM en 21% BTW, dus maar uit van een prijs die dichter bij de vier dan de drie ton ligt. De eerste leveringen vinden plaats in het derde kwartaal van 2019. Alle opties en specificaties van de bijna 2 meter brede DBS (zonder spiegels, dus succes met smalle parkeervakken) vindt u hier.