Formule 1-race Miami verhuist naar Dolphins-stadion

Er moet nog steeds een Formule 1-race in Miami komen, alleen waar precies in de stad is nog niet helemaal duidelijk. Het stratencircuit-idee is nu geschrapt, want het lijkt handiger om het hele circus naar het stadion van de Dolphins te verkassen.

Een Grand Prix van Miami staat ondertussen alweer meer dan een jaar op de to-do-list van Liberty Media, maar het lukt maar niet om de stad zover te krijgen om ook spijkers met koppen te slaan. Het plan was aanvankelijk om een mooi stratencircuit door de stad aan te leggen, maar daarover begonnen bewoners al snel te klagen. Zij zagen de wekenlange afsluitingen en de herrie niet zo zitten en dreigden de stad voor de rechter te slepen. Nu, na grondig onderzoek, is daarom het hele plan van een stratencircuit geschrapt en lijkt het erop dat de koningsklasse neer gaat strijken in het stadion van het Amerikaanse footballteam de Dolphins.

Miljardair en lokale zakenman Stephen Ross, die zich bezig houdt met het naar Miami halen van de F1, heeft door het gedoe met bewoners en winkeliers besloten dat het handiger is om uit te wijken naar het stadion. Het is dan niet het plan om de F1-bolides rondjes in het 65.000 stoelen tellende stadion te laten rijden, maar om rondom het gebouw een "world-class racing circuit" aan te leggen. 

Tom Garfinkel, CEO van de Miami Dolphins, denkt dat dit een geweldig plan is. Het zou alle problemen voor de stad vermijden terwijl het nog steeds de Formule 1-race kan hosten. "A lot would have to happen for us to be able to do it, but we have over 250 acres of land so adding an F1 race to where Hard Rock Stadium and the Miami Open sit means we can create a world-class racing circuit that is unencumbered by existing infrastructure," vertelt hij aan Motorsport.

Daarnaast gelooft Garfinkel dat ze met de aanleg van het circuit gelijk het beste circuit met de beste faciliteiten ter wereld kunnen aanleggen. "It also means better ingress and egress, better amenities, unprecedented sight-lines, and opportunities for the best hospitality anywhere in racing. We only want to do it if we can create world-class racing, a great fan experience, and a lot of value for Miami."