Hennessey ramt meer dan 1.200 pk in Corvette ZR1

Hennessey is at it again... Dit keer hebben de Amerikaanse tuners niet een grote Jeep van teveel vermogen voorzien, maar kozen ze voor een van de weinige echte Amerikaanse sportwagens: de Chevrolet Corvette ZR1. Deze heeft nu 1.200+ pk.

Amerikaanse autofabrikanten proberen met man en macht van het muscle car-stigma af te komen door auto's te bouwen die niet alleen een V8 met veel paardenkrachten hebben, maar ook daadwerkelijk een bocht door kunnen komen zonder te crashen. En er zit schot in de zaak, want de Corvette bewijst al twee generaties lang dat hij door een bocht komt met snelle rondes op de Nürburgring.. Maar nu Hennessey de auto onder handen heeft genomen zijn we daar toch niet zo zeker meer van...

De 'murikaanse tuners bedachten dat het een goed idee was om uit de 6,2 liter V8 1.216 pk en 1.445 Nm te pompen. Om dit te doen werd zo'n beetje het hele blok aangepast en kreeg de hij onder andere een immense supercharger. Ook werd de versnellingsbak vervangen door een zwaardere variant die al die kracht wel aankon. Dan blijft er nog steeds het probleem dat de achterwielen van de Corvette die 1.200 paarden nooit normaal op de weg kunnen krijgen. Daarom kan er optioneel gekozen worden voor 'drag radials', oftewel superplakkerige banden die niet zijn toegestaan op de openbare weg.

Die beloofde 1.216 pk wordt alleen geproduceerd als de ZR1 vol zit met race-peut. Op gewone benzine moet de eigenaar het doen met 1.100 pk. Vervelend is ook dat Hennessey geen enkel detail over het kunnen van deze auto communiceert. We weten dus geen 0-100 km/u tijd, en geen topsnelheid. Vermoedelijk omdat die belachelijk zijn omdat de auto liever banden oprookt dan vooruit gaat.

Over betrouwbaarheid van de keihard geblazen V8 hoeft een koper zich overigens geen zorgen te maken mits de auto binnen 50.000 km of drie jaar weer verkocht wordt. Zolang loopt de garantie van Hennessey namelijk.