Kijk live mee hoe klimaatactivisten het verkeer in Amsterdam verstoren

Reden 1.532.456 om vooral niet met de auto naar Amsterdam te gaan: u komt er as we speak klimaatactivisten tegen, die het verkeer op verschillende plekken kort lamleggen. Livestream na de breek. 

Onder de noemer 'klimaatverandering = massamoord' zijn Sterre, Mees, Vlinder, Spijker, Anne-Claire en Lotte vandaag uit hun Wassenaarse villa, en in de benen gekomen. Met de actie volgen de discipelen van Klaver & Jetten het voorbeeld van acties in onder andere Londen: ze protesteren vreedzaam (maar voor de betroffen personen desalniettemin irritant) tegen de opwarming van de aarde/voor een basisinkomen/een ander onderwerp naar keuze. 

Hiermee vertegenwoordigen ze zeker een deel van de vox populi, hoewel niet iedereen het met hun boodschap eens is.

Het verkeer wordt steeds 7 minuutjes stilgelegd, daarna gaan de actievoerders verder (“Zet uw motor uit voor de komende zeven minuten, en daarna kunt u verder rijden. Dank u wel voor uw begrip”). De motivatie "Wij voelen ons genoodzaakt om de orde te verstoren met de swarming (zwermblokkades), omdat er tot nu toe geen gehoor wordt gegeven aan de klimaatcrisis."

Op de - ietwat brakke - livestream hieronder zien we met een lage framerate hoe de bilinguale activisten (met een lekker Amerikaans accentje) van Extinction Rebellion Nederland al zingend door de stad trekken, geflankeerd door oom Agent, die een oogje in het zeil houdt. Dat is een walk in the park, want deze kinderen zijn iets docieler dan de gemiddelde antifa/black-block-destructiegolf, die in het voorbijgaan een complete binnenstad plus auto's in de as legt.

Update. 15 minuutjes pauze. Is ook best zwaar, dat axievoeren.