Max Verstappen: 'Honda ontwikkelt langzamer dan Mercedes en Ferrari'

In Baku liet Max Verstappen aan de pers weten dat Red Bulls motorleverancier Honda het tempo van Ferrari en Mercedes niet kan bijhouden. De twee grote concurrenten maken sneller grotere stappen dan de Japanners.

Er is geen twijfel dat Red Bull er goed aan heeft gedaan om het bed te delen met Honda. De prestaties van de Japanse krachtbron zijn beter dan die van Renault en daarbij krijgt het team ook nog eens extra betrouwbaarheid cadeau. Maar er is toch een puntje van zorg, want Honda kan de ontwikkelingen van Mercedes en Ferrari niet bijbenen. Dat vertelt Max Verstappen tijdens een persdag voor de Grand Prix van Azerbeidzjan.

"Ik denk dat we dichterbij Mercedes zitten, maar het is altijd moeilijk om te zeggen of we echt beter zijn, want iedereen is constant aan het verbeteren. In de races zijn we over het algemeen wel competitiever, maar in de kwalificaties steekt Ferrari er met kop en schouders bovenuit. Ze hebben iets in hun motor gevonden dat echt goed werkt. En dat is ook positief voor ons, want dat geeft Honda meer motivatie om nog harder te werken," aldus Verstappen.

Bij Red Bull wordt dit raceweekend het tweede motorblok van dit seizoen in de RB15 gelepeld. Deze 'spec two' wordt hoofdzakelijk geplaatst omdat Honda foutjes vond in het blok van Toro Rosso-coureur Kvyat. Deze konden voor betrouwbaarheidsproblemen zorgen. Een voordeel hierbij is natuurlijk ook dat alle coureurs met een nieuw Honda-blok een extra zetje in de rug krijgen in de vorm van 20 pk extra. 

"Voor ons is het het belangrijkst dat we de best mogelijke resultaten per race kunnen halen. Tot zover is dat twee keer vierde en een keer derde zonder dat we zijn uitgevallen. En dat is soms belangrijker dan een tiende sneller rijden, maar dan constant stuk rijden."

Het nadeel van een motorwissel zo vroeg in het seizoen is dat de Nederlandse coureur waarschijnlijk later dit seizoen een gridstraf moet nemen. Elke coureur krijgt immers maar drie blokken om het hele seizoen mee te doen en daarom wordt er doorgaans pas bij race acht of negen voor het eerst gewisseld. Maar toch gelooft Max dat een wissel bij de vierde race een goede stap is.

"Ik ben vooral blij dat Honda blijft pushen met de verbeteringen, dat is altijd goed. En ik denk dat we vorig jaar genoeg hebben laten zien dat achteraan starten niet altijd betekent dat je niet op het podium kan eindigen. Ik denk niet dat het een groot probleem is. Ik ben blijer als we aan het einde van het seizoen kunnen zeggen dat we het gat tussen ons en Mercedes en Ferrari hebben kunnen dichten."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5de99d51a3f50', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });