Ook vliegvelden verhogen parkeerprijzen

Langdurig parkeren bij vliegvelden is nooit heel erg goedkoop geweest, maar luchthavens zien een extra verdienmodel en gooien dus massaal de parkeerkosten omhoog. 

Als u over uw vliegschaamte heen bent en besluit een weekje naar Spanje te vliegen voor een welverdiende vakantie, dan moet u naast de reis ook nog een flinke smak betalen geld om de auto bij het vliegveld te stallen. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg is, zijn die parkeerkosten het afgelopen jaar flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van vliegveldinfo.nl.

De prijsvergelijker onderzocht de prijzen van het stallen van een auto voor verschillende periodes en kwam tot de ontdekking dat vliegvelden erachter zijn gekomen dat ze de automobilist ook hier nog wat centen uit de zak kunnen kloppen. De prijzen gingen namelijk met tientallen procenten omhoog in een jaar tijd. 

Eindhoven Airport gaat aan kop met een prijsstijging van 21% voor een week parkeren. Dat houdt in dat er nu bijna zeven tientjes (€67,65) afgetikt mogen worden voor het wegzetten van de auto. Ook in Rotterdam hebben ze de cashcow gevonden en zijn de prijzen met 12,5% verhoogd naar €58,50 per week.

Parkeren op Schiphol was al een prijzige aangelegenheid, en dat blijft het ook. Maar toch is het tegelijk het enige vliegveld dat de parkeerkosten omlaag gooide. Voor een week parkeren betaalt u daar nu namelijk vijf euro minder dan een jaar geleden. Niet dat dit heel veel uitmaakt, want het blijft een van de duurste vliegvelden om te parkeren. Een week parkeren kost €67,50.

Uitwijken naar buurlanden was voorheen een goede optie om goedkoper te vliegen en te parkeren, maar dat lijkt nu geen optie meer. De Duitsers en Belgen zijn er ook achter dat de Nederlandse vrekkige automobilist geld over heeft en doen daarom vrolijk mee met de prijsstijgingen. De vliegvelden die vlak over de grens liggen zijn daardoor nu zelfs duurder dan de Nederlandse. Zo vragen de Belgen bijvoorbeeld al gemiddeld €74 voor een week parkeren.

Mocht u echt op de kosten letten, dan is de enige optie Groningen Airport, want daar kost een week parkeren maar €35. Het is daarmee het goedkoopste vliegveld van Nederland.